Haliç Üniversitesi İç Mekân Tasarımı

İç Mekân Tasarımı Programı, Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2018-2019 öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.

Bölüm Olanakları: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan sürecin bir ürünüdür. Geçmişten İç Mekân Tasarımı da bu alanın önemli disiplinlerinden bir tanesidir. Günümüzde insanlar yaşadıkları mekânları estetik, fonksiyonellik ve teknolojiyi bir arada kullanarak kendi kültür ve geleneklerine ait özgün tasarımları geliştirmekte ve uygulamaktadır. Değişen tüketici ve üretici ihtiyaç ve gereksinimleri sonucu sanat ve teknolojiyi kullanarak teknik çizim yapabilen, tasarladığı mekânların gerçekleştirilmesi için gerekli bilgi ve teknik donanımı uluslararası standartlarda edinmiş, bağımsız tasarlama ve çalışma güvenine sahip, aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu olma uyumu gösterebilen, mesleki sorumluluk ve etik kuralların bilincinde, çağdaş tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kariyer Olanakları: Mezun olan öğrenciler; Mimarlık ve İç Mimarlık  Ofisleri, Müzeler, Kamu Kuruluşları, Tasarım Ofisleri, İnce Yapı Şantiyeleri, Mobilya Tasarım ve Üretim Şirketleri ve Serbest Girişimci Olarak Kendi Ofislerini Açabilirler. Mezunlarımız, Tekniker unvanına sahip olarak mezun olurlar.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık, El Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Geleneksel Türk Sanatları, Restorasyon ve Konservasyon, Tezhip, Tezhip (Süsleme) gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.

İç Mekân Tasarımı Programının öğrenim süresi iki yıl olup öğrenim dili Türkçe’dir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

2022-2023 GÜZ DÖNEMİ PROJE SERGİSİ - MAĞAZA

'İLK PROJEM' Online Öğrenci Sergisi

İç Mekânda Çocuk Oyun Alanı Tasarım Çalıştayı

Tarihi Dokuda Mekân Algısı